Duża Łopata do pizzy 35x55cm + kij
- Stan:
- Nowy
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
- Dostawa:
- GRATIS
- Powierzchnia:
- Gładka
- Waga:
- 2 kg
- Materiał:
- Drzewo
- Typ:
- Drzewo bukowe
- Kolor:
- Odcień beżu
- Kraj pochodzenia:
- ---
- Posiada silikonowe nóżki :
- Nie
- Poddany impregnacji:
- Nie
Sporym wyzwaniem dla amatorów pizzy wykonywanej w domowych warunkach jest jej przełożenie na rozgrzany w piekarniku kamień.
Pizza często deformuje się i klei podczas próby jej zsunięcia, na szczęście mamy dla was skuteczne rozwiązanie - drewnianą łopatę do pizzy na kiju.
Łopatka została wykonana z drewna bukowego o jasnej barwie.
Wymiary łopatki:
- szerokość: 35 cm.
- długość: 41 cm,
- długość z rączką: 55 cm.
- długość kija: 60 cm
Łopatka ma 18 mm w najgrubszym miejscu i zwęża się u dołu.
Łopatę najlepiej posypać mąką i na niej przygotować pizzę, chleb lub inne ciasto do wypieku, a następnie zsunąć bezpośrednio na rozgrzany w piekarniku kamień.
Wystarczy odrobina wprawy i odpowiedni sprzęt, a przyrządzenie pizzy w domu nie będzie niczym ustępować tej z włoskiej restauracji.
- Łopatę należy myć tylko i wyłącznie ręcznie
- Unikać długiego kontaktu z wodą (nie moczyć w wodzie!)
- Po umyciu wytrzeć do sucha
- Nie myć w zmywarce
- Łopatę nie traktować jako podstawkę pod gorące naczynie
Gwarancja
Wszystkie oferowane przez nas produkty są nowe i nieużywane oraz objęte 2-letnią gwarancją.
Gwarancja obejmuje:
- wady materiałowe nie wynikające z nieprawidłowgo użytkowania oraz uszkodzeń mechanicznych
- błędy oraz wady powstałe podczas obróbki granitu
Gwarancja nie obejmuje:
- występowania porów oraz naturalnych zagłębień w kamieniu
- nierównomiernego użylenia i przebarwień będących naturalną strukturą danego kamienia (skalenie, enklawy oraz nagromadzenia innych minerałów budująych granity)
- wad powstałych w wyniku nie przestrzegania warunków użytkowania oraz pielęgnacji
Prawidłowe użytkowanie kamieni do pizzy
- kamień najlepiej wkładać do pieca, który dopiero się rozgrzewa
- czas nagrzewania granitu do osiągnięcia odpowiedniej temperatury (ok. 220 stopni) wynosi między 30 a 40 min.
- po zakończonym pieczeniu kamienna płyta powinna spokojnie stygnąć - można ją po prostu zostawić w już wyłączonym piekarniku
- po wystygnięciu (czas stygnięcia wynosi około 2h) przyschnięte resztki pizzy można usunąć zdrapując z kamienia
Kamienia do pizzy nie trzeba w żaden sposób przygotowywać czy też "hartować" przed pierwszym użyciem.
Czego nie robić z kamieniem do pizzy?
- nie wkładać do rozgrzanego piekarnika bardzo zimnego kamienia
- nie schładzać jeszcze gorącego kamienia zimną wodą - nagłe zmiany temperatury są dla granitu niekorzystne i mogą doprowadzić nawet do powstania naprężenia i tym samym pęknięcia produktu.
Czyszczenie
Czyszczenie kamienia po pieczeniu polega na usunięciu pozostałości, które przykleiły się do jego powierzchni zdrapując je za pomocą np. noża lub szpatułki. Następnie należy spłukać kamień pod bieżącą wodą. Ot i cała filozofia.
Po umyciu kamienia na jego powierzchni mogą pozostać odbarwienia. Jest to spowodowane jego naturalną nasiąkliwością i nie należy się tym przejmować ani próbować czyścić za pomocą środków chemicznych. Jeśli jednak miałoby to przeszkadzać to można pozostawić na kamieniu na cały dzień mokrą szmatkę - powinno to spowodować zblednięcie odbarwień. Jeśli cenią sobie Państwo nad wyraz walory estetyczne to lepszym wyborem od jasnego granitu będzie ciemny ponieważ jego struktura jest gęstsza i jest przez to mniej chłonny. Tym samym problem plam będzie znacznie mniejszy.
Konserwacja
Wszystkie kamienia do pieczenia pizzy, które są w naszej ofercie są całkowicie naturalne i nie poddane impregnacji. Granitów służących do pieczenia nie wolno impregnować. Dlatego w przypadku tego typu produktów nie ma konieczności przeprowadzania jakiejkolwiek konserwacji.
Dostawa
Wszystkie paczki wysyłane są GRATIS. Dostawę realizujemy za pomocą firmy kurierskiej DHL i sieci paczkomatów InPost.
Formy płatności
- płatność elektroniczna (za pomocą przelewu internetowego lub karty w systemie PayU)
- płatność tradycyjnym przelewem bankowym (przedpłata na rachunek bankowy)
- płatność gotówką przy odbiorze (za pobraniem)
Zwrot produktów
Dokładamy wszelkich możliwych starań aby zdjęcia oferowanych przez nas produktów były jak najwyższej jakości oraz oddawały rzeczywisty wygląd produktów, a opisy tworzymy jak najbardziej szczegółowo. Jeśli jednak z jakichkolwiek powodów zamówiony przez Ciebie produkt po otrzymaniu okazał się nie spełniać Twoich oczekiwań to masz prawo do zwrócenia go nam przez okres 30 dni od daty odebrania paczki. Dowiedz się więcej o zwrotach
Reklamacje
Wysyłane przez nasz sklep produktu są nowe, nigdy nie były używane oraz objęte są 2-letnią gwarancją. Jeśli natomiast otrzymany produkt został uszkodzony podczas transportu, jest wybrakowany lub niezgodny z zamówieniem to masz prawo go reklamować. Dowiedz się więcej o reklamacjach
Sporym wyzwaniem dla amatorów pizzy wykonywanej w domowych warunkach jest jej przełożenie na rozgrzany w piekarniku kamień.
Pizza często deformuje się i klei podczas próby jej zsunięcia, na szczęście mamy dla was skuteczne rozwiązanie - drewnianą łopatę do pizzy na kiju.
Łopatka została wykonana z drewna bukowego o jasnej barwie.
Wymiary łopatki:
- szerokość: 35 cm.
- długość: 41 cm,
- długość z rączką: 55 cm.
- długość kija: 60 cm
Łopatka ma 18 mm w najgrubszym miejscu i zwęża się u dołu.
Łopatę najlepiej posypać mąką i na niej przygotować pizzę, chleb lub inne ciasto do wypieku, a następnie zsunąć bezpośrednio na rozgrzany w piekarniku kamień.
Wystarczy odrobina wprawy i odpowiedni sprzęt, a przyrządzenie pizzy w domu nie będzie niczym ustępować tej z włoskiej restauracji.
- Łopatę należy myć tylko i wyłącznie ręcznie
- Unikać długiego kontaktu z wodą (nie moczyć w wodzie!)
- Po umyciu wytrzeć do sucha
- Nie myć w zmywarce
- Łopatę nie traktować jako podstawkę pod gorące naczynie
Gwarancja
Wszystkie oferowane przez nas produkty są nowe i nieużywane oraz objęte 2-letnią gwarancją.
Gwarancja obejmuje:
- wady materiałowe nie wynikające z nieprawidłowgo użytkowania oraz uszkodzeń mechanicznych
- błędy oraz wady powstałe podczas obróbki granitu
Gwarancja nie obejmuje:
- występowania porów oraz naturalnych zagłębień w kamieniu
- nierównomiernego użylenia i przebarwień będących naturalną strukturą danego kamienia (skalenie, enklawy oraz nagromadzenia innych minerałów budująych granity)
- wad powstałych w wyniku nie przestrzegania warunków użytkowania oraz pielęgnacji
Prawidłowe użytkowanie kamieni do pizzy
- kamień najlepiej wkładać do pieca, który dopiero się rozgrzewa
- czas nagrzewania granitu do osiągnięcia odpowiedniej temperatury (ok. 220 stopni) wynosi między 30 a 40 min.
- po zakończonym pieczeniu kamienna płyta powinna spokojnie stygnąć - można ją po prostu zostawić w już wyłączonym piekarniku
- po wystygnięciu (czas stygnięcia wynosi około 2h) przyschnięte resztki pizzy można usunąć zdrapując z kamienia
Kamienia do pizzy nie trzeba w żaden sposób przygotowywać czy też "hartować" przed pierwszym użyciem.
Czego nie robić z kamieniem do pizzy?
- nie wkładać do rozgrzanego piekarnika bardzo zimnego kamienia
- nie schładzać jeszcze gorącego kamienia zimną wodą - nagłe zmiany temperatury są dla granitu niekorzystne i mogą doprowadzić nawet do powstania naprężenia i tym samym pęknięcia produktu.
Czyszczenie
Czyszczenie kamienia po pieczeniu polega na usunięciu pozostałości, które przykleiły się do jego powierzchni zdrapując je za pomocą np. noża lub szpatułki. Następnie należy spłukać kamień pod bieżącą wodą. Ot i cała filozofia.
Po umyciu kamienia na jego powierzchni mogą pozostać odbarwienia. Jest to spowodowane jego naturalną nasiąkliwością i nie należy się tym przejmować ani próbować czyścić za pomocą środków chemicznych. Jeśli jednak miałoby to przeszkadzać to można pozostawić na kamieniu na cały dzień mokrą szmatkę - powinno to spowodować zblednięcie odbarwień. Jeśli cenią sobie Państwo nad wyraz walory estetyczne to lepszym wyborem od jasnego granitu będzie ciemny ponieważ jego struktura jest gęstsza i jest przez to mniej chłonny. Tym samym problem plam będzie znacznie mniejszy.
Konserwacja
Wszystkie kamienia do pieczenia pizzy, które są w naszej ofercie są całkowicie naturalne i nie poddane impregnacji. Granitów służących do pieczenia nie wolno impregnować. Dlatego w przypadku tego typu produktów nie ma konieczności przeprowadzania jakiejkolwiek konserwacji.
Dostawa
Wszystkie paczki wysyłane są GRATIS. Dostawę realizujemy za pomocą firmy kurierskiej DHL i sieci paczkomatów InPost.
Formy płatności
- płatność elektroniczna (za pomocą przelewu internetowego lub karty w systemie PayU)
- płatność tradycyjnym przelewem bankowym (przedpłata na rachunek bankowy)
- płatność gotówką przy odbiorze (za pobraniem)
Zwrot produktów
Dokładamy wszelkich możliwych starań aby zdjęcia oferowanych przez nas produktów były jak najwyższej jakości oraz oddawały rzeczywisty wygląd produktów, a opisy tworzymy jak najbardziej szczegółowo. Jeśli jednak z jakichkolwiek powodów zamówiony przez Ciebie produkt po otrzymaniu okazał się nie spełniać Twoich oczekiwań to masz prawo do zwrócenia go nam przez okres 30 dni od daty odebrania paczki. Dowiedz się więcej o zwrotach
Reklamacje
Wysyłane przez nasz sklep produktu są nowe, nigdy nie były używane oraz objęte są 2-letnią gwarancją. Jeśli natomiast otrzymany produkt został uszkodzony podczas transportu, jest wybrakowany lub niezgodny z zamówieniem to masz prawo go reklamować. Dowiedz się więcej o reklamacjach
Produkty, które mogą Cię zainteresować
- Zobacz produkt199,00 zł
Kamień - granit, który zamieni Twój domowy piekarnik w profesjonalny piec i sprawi, że w końcu upieczesz prawdziwą włoską pizze. Granit najlepiej akumuluje ciepło, piecze ekspresowo i jest odporny na pękanie. Optymalne wymiary - średnica 35cm, grubość 2cm. Powierzchnia jest polerowana dzięki czemu czyszczenie...
- Zobacz produkt115,00 zł
Poręczna łopatka do pizzy wykonana z ładnego i trwałego drewna bukowego. Wymiary: 53x35 cm, grubość 1,8cm zwężająca się do 2mm.
Pozostałe produkty w tej kategorii
- Zobacz produkt199,00 zł
Kamień - granit, który zamieni Twój domowy piekarnik w profesjonalny piec i sprawi, że w końcu upieczesz prawdziwą włoską pizze. Granit najlepiej akumuluje ciepło, piecze ekspresowo i jest odporny na pękanie. Optymalne wymiary - średnica 35cm, grubość 2cm. Powierzchnia jest polerowana dzięki czemu czyszczenie...
- Zobacz produkt100,00 zł
Poręczna łopatka do pizzy wykonana z ładnego i trwałego drewna bukowego. Wymiary: 53x35 cm, grubość 1,8cm zwężająca się do 2mm.
- Zobacz produkt269,00 zł
Kamień + łopatka czyli wszystko co niezbędne, aby w końcu uzyskać pizzę rodem z włoskiej restauracji w domowych warunkach. Granit dzięki świetnej akumulacji ciepła potrafi imitować w piekarniku warunki, takie jakie występują w profesjonalnych piecach do wypieku pizzy. Wystarczy nagrzać kamień przez około 30 min po...
- Zobacz produkt285,00 zł 275,00 zł
Problem z upieczeniem dobrej pizzy we włoskim stylu w domowych warunkach tkwi nie w braku umiejętności, a braku odpowiedniego sprzętu. Rozwiązaniem jest kamień do pieczenia pizzy - granit. Granit doskonale akumuluje ciepło i dzięki temu tworzy warunki wypieku jakie panują w piecu szamotowym. Dodatkowo jest bardzo...