Kamień do pieczenia pizzy + łopatka. Okrągły granit Rosa Beta.
- Stan:
- Nowy
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
- Dostawa:
- GRATIS
- Wymiary:
- kamień: śr. 35cm (gr. 2cm), łopatka: 53x35 cm
- Powierzchnia:
- Polerowana, gładka
- Waga:
- kamień: 6 kg, łopatka: 0,5 kg
- Materiał:
- Kamień i drewno
- Typ:
- granit Rosa Beta
- Kolor:
- Szary
- Kraj pochodzenia:
- Polska
Jeśli wydaje Ci się, że przygotowanie prawdziwej, dobrze wypieczonej włoskiej pizzy w domowym piekarniku jest nierealne to my gwarantujemy, że jest to możliwe. Cała tajemnica tkwi w odpowiednim sprzęcie, który imituje warunki panujące w profesjonalnym piecu opalanym drewnem. Chodzi o kamień - granit do wypieku pizzy.
Dzięki tak niepozornemu produktowi i małym nakładom będziesz w stanie w końcu idealnie wypiec ciasto. Twoi najbliżsi i goście, którym zaserwujesz pizzę w iście włoskim stylu będą w szoku i pod wrażeniem Twoich kulinarnych umiejętności.
Mało tego, kolejna korzyść jest taka, że - pizza na kamieniu piecze się ekspresowo. Wystarczy tylko 5 min, dzięki temu przygotowanie większej ilości pizz podczas przyjęcia nie będzie stanowić już problemu.
Dodatkowo aby uprościć cały proces pieczenia proponujemy w zestawie bardzo poręczną i lekką łopatkę do pizzy, która ułatwi wkładanie i wyciąganie pizzy z piekarnika.
Wymiary:
- Kamień: śr.35x2cm
- Łopatka: 53x35x1,8cm
Dlaczego granit Rosa Beta (importowana aż z Włoch) jest najlepszym rozwiązaniem i co wyróżnia go na tle innych produktów do pieczenia np. szamotu?
- najlepsza akumulacja ciepła
- równomierne pieczenie
- jest gładki i łatwy do umycia
- nie pęka podczas nagrzewania
- odprowadza nadmiar wilgoci z ciasta
- jest antybakteryjny
- szybkoschnący
Jak używać kamienia? Jest to prostsze niż mogłoby się wydawać i sprowadza się do:
- nagrzania kamienia wraz z piekarnikiem - ok. 30 min
- wsunięcia na niego ciasta za pomocą łopatki
- krótkiego pieczenia - ok. 5 min
Po zakończeniu pieczenia, jak kamień już ostygnie (trwa to około 2 godzin) zdrapujemy przyschnięte resztki i myjemy go tylko za pomocą wody.
Kamień do pieczenia pizzy to niewielka inwestycja na długie lata, która dostarczy wiele przyjemności nie tylko Tobie, ale również Twoim bliskim. Oprócz pizzy, na kamieniu można piec bułki, chleb, ciabatę oraz wiele innych ciast.
- Łopatę należy myć tylko i wyłącznie ręcznie
- Unikać długiego kontaktu z wodą (nie moczyć w wodzie!)
- Po umyciu wytrzeć do sucha
- Nie myć w zmywarce
- Łopatę nie traktować jako podstawkę pod gorące naczynie
Gwarancja
Wszystkie oferowane przez nas produkty są nowe i nieużywane oraz objęte 2-letnią gwarancją.
Gwarancja obejmuje:
- wady materiałowe nie wynikające z nieprawidłowgo użytkowania oraz uszkodzeń mechanicznych
- błędy oraz wady powstałe podczas obróbki granitu
Gwarancja nie obejmuje:
- występowania porów oraz naturalnych zagłębień w kamieniu
- nierównomiernego użylenia i przebarwień będących naturalną strukturą danego kamienia (skalenie, enklawy oraz nagromadzenia innych minerałów budująych granity)
- wad powstałych w wyniku nie przestrzegania warunków użytkowania oraz pielęgnacji
Prawidłowe użytkowanie kamieni do pizzy
- kamień najlepiej wkładać do pieca, który dopiero się rozgrzewa
- czas nagrzewania granitu do osiągnięcia odpowiedniej temperatury (ok. 220 stopni) wynosi między 30 a 40 min.
- po zakończonym pieczeniu kamienna płyta powinna spokojnie stygnąć - można ją po prostu zostawić w już wyłączonym piekarniku
- po wystygnięciu (czas stygnięcia wynosi około 2h) przyschnięte resztki pizzy można usunąć zdrapując z kamienia
Kamienia do pizzy nie trzeba w żaden sposób przygotowywać czy też "hartować" przed pierwszym użyciem.
Czego nie robić z kamieniem do pizzy?
- nie wkładać do rozgrzanego piekarnika bardzo zimnego kamienia
- nie schładzać jeszcze gorącego kamienia zimną wodą - nagłe zmiany temperatury są dla granitu niekorzystne i mogą doprowadzić nawet do powstania naprężenia i tym samym pęknięcia produktu.
Czyszczenie
Czyszczenie kamienia po pieczeniu polega na usunięciu pozostałości, które przykleiły się do jego powierzchni zdrapując je za pomocą np. noża lub szpatułki. Następnie należy spłukać kamień pod bieżącą wodą. Ot i cała filozofia.
Po umyciu kamienia na jego powierzchni mogą pozostać odbarwienia. Jest to spowodowane jego naturalną nasiąkliwością i nie należy się tym przejmować ani próbować czyścić za pomocą środków chemicznych. Jeśli jednak miałoby to przeszkadzać to można pozostawić na kamieniu na cały dzień mokrą szmatkę - powinno to spowodować zblednięcie odbarwień. Jeśli cenią sobie Państwo nad wyraz walory estetyczne to lepszym wyborem od jasnego granitu będzie ciemny ponieważ jego struktura jest gęstsza i jest przez to mniej chłonny. Tym samym problem plam będzie znacznie mniejszy.
Konserwacja
Wszystkie kamienia do pieczenia pizzy, które są w naszej ofercie są całkowicie naturalne i nie poddane impregnacji. Granitów służących do pieczenia nie wolno impregnować. Dlatego w przypadku tego typu produktów nie ma konieczności przeprowadzania jakiejkolwiek konserwacji.
Dostawa
Wszystkie paczki wysyłane są GRATIS. Dostawę realizujemy za pomocą firmy kurierskiej DHL i sieci paczkomatów InPost.
Formy płatności
- płatność elektroniczna (za pomocą przelewu internetowego lub karty w systemie PayU)
- płatność tradycyjnym przelewem bankowym (przedpłata na rachunek bankowy)
- płatność gotówką przy odbiorze (za pobraniem)
Zwrot produktów
Dokładamy wszelkich możliwych starań aby zdjęcia oferowanych przez nas produktów były jak najwyższej jakości oraz oddawały rzeczywisty wygląd produktów, a opisy tworzymy jak najbardziej szczegółowo. Jeśli jednak z jakichkolwiek powodów zamówiony przez Ciebie produkt po otrzymaniu okazał się nie spełniać Twoich oczekiwań to masz prawo do zwrócenia go nam przez okres 30 dni od daty odebrania paczki. Dowiedz się więcej o zwrotach
Reklamacje
Wysyłane przez nasz sklep produktu są nowe, nigdy nie były używane oraz objęte są 2-letnią gwarancją. Jeśli natomiast otrzymany produkt został uszkodzony podczas transportu, jest wybrakowany lub niezgodny z zamówieniem to masz prawo go reklamować. Dowiedz się więcej o reklamacjach
Jeśli wydaje Ci się, że przygotowanie prawdziwej, dobrze wypieczonej włoskiej pizzy w domowym piekarniku jest nierealne to my gwarantujemy, że jest to możliwe. Cała tajemnica tkwi w odpowiednim sprzęcie, który imituje warunki panujące w profesjonalnym piecu opalanym drewnem. Chodzi o kamień - granit do wypieku pizzy.
Dzięki tak niepozornemu produktowi i małym nakładom będziesz w stanie w końcu idealnie wypiec ciasto. Twoi najbliżsi i goście, którym zaserwujesz pizzę w iście włoskim stylu będą w szoku i pod wrażeniem Twoich kulinarnych umiejętności.
Mało tego, kolejna korzyść jest taka, że - pizza na kamieniu piecze się ekspresowo. Wystarczy tylko 5 min, dzięki temu przygotowanie większej ilości pizz podczas przyjęcia nie będzie stanowić już problemu.
Dodatkowo aby uprościć cały proces pieczenia proponujemy w zestawie bardzo poręczną i lekką łopatkę do pizzy, która ułatwi wkładanie i wyciąganie pizzy z piekarnika.
Wymiary:
- Kamień: śr.35x2cm
- Łopatka: 53x35x1,8cm
Dlaczego granit Rosa Beta (importowana aż z Włoch) jest najlepszym rozwiązaniem i co wyróżnia go na tle innych produktów do pieczenia np. szamotu?
- najlepsza akumulacja ciepła
- równomierne pieczenie
- jest gładki i łatwy do umycia
- nie pęka podczas nagrzewania
- odprowadza nadmiar wilgoci z ciasta
- jest antybakteryjny
- szybkoschnący
Jak używać kamienia? Jest to prostsze niż mogłoby się wydawać i sprowadza się do:
- nagrzania kamienia wraz z piekarnikiem - ok. 30 min
- wsunięcia na niego ciasta za pomocą łopatki
- krótkiego pieczenia - ok. 5 min
Po zakończeniu pieczenia, jak kamień już ostygnie (trwa to około 2 godzin) zdrapujemy przyschnięte resztki i myjemy go tylko za pomocą wody.
Kamień do pieczenia pizzy to niewielka inwestycja na długie lata, która dostarczy wiele przyjemności nie tylko Tobie, ale również Twoim bliskim. Oprócz pizzy, na kamieniu można piec bułki, chleb, ciabatę oraz wiele innych ciast.
- Łopatę należy myć tylko i wyłącznie ręcznie
- Unikać długiego kontaktu z wodą (nie moczyć w wodzie!)
- Po umyciu wytrzeć do sucha
- Nie myć w zmywarce
- Łopatę nie traktować jako podstawkę pod gorące naczynie
Gwarancja
Wszystkie oferowane przez nas produkty są nowe i nieużywane oraz objęte 2-letnią gwarancją.
Gwarancja obejmuje:
- wady materiałowe nie wynikające z nieprawidłowgo użytkowania oraz uszkodzeń mechanicznych
- błędy oraz wady powstałe podczas obróbki granitu
Gwarancja nie obejmuje:
- występowania porów oraz naturalnych zagłębień w kamieniu
- nierównomiernego użylenia i przebarwień będących naturalną strukturą danego kamienia (skalenie, enklawy oraz nagromadzenia innych minerałów budująych granity)
- wad powstałych w wyniku nie przestrzegania warunków użytkowania oraz pielęgnacji
Prawidłowe użytkowanie kamieni do pizzy
- kamień najlepiej wkładać do pieca, który dopiero się rozgrzewa
- czas nagrzewania granitu do osiągnięcia odpowiedniej temperatury (ok. 220 stopni) wynosi między 30 a 40 min.
- po zakończonym pieczeniu kamienna płyta powinna spokojnie stygnąć - można ją po prostu zostawić w już wyłączonym piekarniku
- po wystygnięciu (czas stygnięcia wynosi około 2h) przyschnięte resztki pizzy można usunąć zdrapując z kamienia
Kamienia do pizzy nie trzeba w żaden sposób przygotowywać czy też "hartować" przed pierwszym użyciem.
Czego nie robić z kamieniem do pizzy?
- nie wkładać do rozgrzanego piekarnika bardzo zimnego kamienia
- nie schładzać jeszcze gorącego kamienia zimną wodą - nagłe zmiany temperatury są dla granitu niekorzystne i mogą doprowadzić nawet do powstania naprężenia i tym samym pęknięcia produktu.
Czyszczenie
Czyszczenie kamienia po pieczeniu polega na usunięciu pozostałości, które przykleiły się do jego powierzchni zdrapując je za pomocą np. noża lub szpatułki. Następnie należy spłukać kamień pod bieżącą wodą. Ot i cała filozofia.
Po umyciu kamienia na jego powierzchni mogą pozostać odbarwienia. Jest to spowodowane jego naturalną nasiąkliwością i nie należy się tym przejmować ani próbować czyścić za pomocą środków chemicznych. Jeśli jednak miałoby to przeszkadzać to można pozostawić na kamieniu na cały dzień mokrą szmatkę - powinno to spowodować zblednięcie odbarwień. Jeśli cenią sobie Państwo nad wyraz walory estetyczne to lepszym wyborem od jasnego granitu będzie ciemny ponieważ jego struktura jest gęstsza i jest przez to mniej chłonny. Tym samym problem plam będzie znacznie mniejszy.
Konserwacja
Wszystkie kamienia do pieczenia pizzy, które są w naszej ofercie są całkowicie naturalne i nie poddane impregnacji. Granitów służących do pieczenia nie wolno impregnować. Dlatego w przypadku tego typu produktów nie ma konieczności przeprowadzania jakiejkolwiek konserwacji.
Dostawa
Wszystkie paczki wysyłane są GRATIS. Dostawę realizujemy za pomocą firmy kurierskiej DHL i sieci paczkomatów InPost.
Formy płatności
- płatność elektroniczna (za pomocą przelewu internetowego lub karty w systemie PayU)
- płatność tradycyjnym przelewem bankowym (przedpłata na rachunek bankowy)
- płatność gotówką przy odbiorze (za pobraniem)
Zwrot produktów
Dokładamy wszelkich możliwych starań aby zdjęcia oferowanych przez nas produktów były jak najwyższej jakości oraz oddawały rzeczywisty wygląd produktów, a opisy tworzymy jak najbardziej szczegółowo. Jeśli jednak z jakichkolwiek powodów zamówiony przez Ciebie produkt po otrzymaniu okazał się nie spełniać Twoich oczekiwań to masz prawo do zwrócenia go nam przez okres 30 dni od daty odebrania paczki. Dowiedz się więcej o zwrotach
Reklamacje
Wysyłane przez nasz sklep produktu są nowe, nigdy nie były używane oraz objęte są 2-letnią gwarancją. Jeśli natomiast otrzymany produkt został uszkodzony podczas transportu, jest wybrakowany lub niezgodny z zamówieniem to masz prawo go reklamować. Dowiedz się więcej o reklamacjach
Produkty, które mogą Cię zainteresować
- 269,00 zł
Kamień + łopatka czyli wszystko co niezbędne, aby w końcu uzyskać pizzę rodem z włoskiej restauracji w domowych warunkach. Granit dzięki świetnej akumulacji ciepła potrafi imitować w piekarniku warunki, takie jakie występują w profesjonalnych piecach do wypieku pizzy. Wystarczy nagrzać kamień przez około 30 min po...
- 125,00 zł
Duża łopatka do pizzy wraz z kijem. Długość wraz z kijem ponad 100 cm. Produkt wykonany z ładnego drewna bukowego.
Pozostałe produkty w tej kategorii
- 199,00 zł
Kamień - granit, który zamieni Twój domowy piekarnik w profesjonalny piec i sprawi, że w końcu upieczesz prawdziwą włoską pizze. Granit najlepiej akumuluje ciepło, piecze ekspresowo i jest odporny na pękanie. Optymalne wymiary - średnica 35cm, grubość 2cm. Powierzchnia jest polerowana dzięki czemu czyszczenie...
- 100,00 zł
Poręczna łopatka do pizzy wykonana z ładnego i trwałego drewna bukowego. Wymiary: 53x35 cm, grubość 1,8cm zwężająca się do 2mm.
- 269,00 zł
Kamień + łopatka czyli wszystko co niezbędne, aby w końcu uzyskać pizzę rodem z włoskiej restauracji w domowych warunkach. Granit dzięki świetnej akumulacji ciepła potrafi imitować w piekarniku warunki, takie jakie występują w profesjonalnych piecach do wypieku pizzy. Wystarczy nagrzać kamień przez około 30 min po...
- 125,00 zł
Duża łopatka do pizzy wraz z kijem. Długość wraz z kijem ponad 100 cm. Produkt wykonany z ładnego drewna bukowego.