Kamień do pieczenia pizzy + łopatka. Okrągły granit Rosa Beta.

Stan:
Nowy
132,00 zł brutto
Wymiary:
kamień: śr. 35cm (gr. 2cm), łopatka: 53x35 cm
Waga:
kamień: 6 kg, łopatka: 0,5 kg
Materiał:
Kamień i drewno
Typ:
granit Rosa Beta
Kolor:
Szary
Kraj pochodzenia:
Włochy
Powierzchnia:
Polerowana, gładka
Posiada silikonowe nóżki :
nie dotyczy
Poddany impregnacji:
nie
Opis

Jeśli wydaje Ci się, że przygotowanie prawdziwej, dobrze wypieczonej włoskiej pizzy w domowym piekarniku jest nierealne to my gwarantujemy, że jest to możliwe. Cała tajemnica tkwi w odpowiednim sprzęcie, który imituje warunki panujące w profesjonalnym piecu opalanym drewnem. Chodzi o kamień - granit do wypieku pizzy.

Dzięki tak niepozornemu produktowi i małym nakładom (bo czym jest niewielki kamień w porównaniu z dużym piecem) będziesz w stanie w końcu idealnie wypiec ciasto. Twoi najbliżsi i goście, którym zaserwujesz pizzę w iście włoskim stylu będą w szoku i pod wrażeniem Twoich kulinarnych umiejętności.

Mało tego, kolejna korzyść jest taka, że - pizza na kamieniu piecze się ekspresowo. Wystarczy tylko 5 min, dzięki temu przygotowanie większej ilości pizz podczas przyjęcia nie będzie stanowić już problemu.

Dodatkowo aby uprościć cały proces pieczenia proponujemy w zestawie bardzo poręczną i lekką łopatkę do pizzy, która ułatwi wkładanie i wyciąganie pizzy z piekarnika.

Wymiary:

  • Kamień: śr.35x2cm
  • Łopatka: 53x35x1,8cm

Dlaczego granit Rosa Beta (importowana aż z Włoch) jest najlepszym rozwiązaniem i co wyróżnia go na tle innych produktów do pieczenia np. szamotu?

  •     najlepsza akumulacja ciepła
  •     równomierne pieczenie
  •     jest gładki i łatwy do umycia
  •     nie pęka podczas nagrzewania
  •     odprowadza nadmiar wilgoci z ciasta
  •     jest antybakteryjny
  •     szybkoschnący

Jak używać kamienia? Jest to prostsze niż mogłoby się wydawać i sprowadza się do:

  •     nagrzania kamienia wraz z piekarnikiem - ok. 30 min
  •     wsunięcia na niego ciasta za pomocą łopatki
  •     krótkiego pieczenia - ok. 5 min

Po zakończeniu pieczenia, jak kamień już ostygnie (trwa to około 2 godzin) zdrapujemy przyschnięte resztki i myjemy go tylko za pomocą wody.

Kamień do pieczenia pizzy to niewielka inwestycja na długie lata, która dostarczy wiele przyjemności nie tylko Tobie, ale również Twoim bliskim. Oprócz pizzy, na kamieniu można piec bułki, chleb, ciabatę oraz wiele innych ciast.

Gwarancja i użytkowanie

Gwarancja

Wszystkie oferowane przez nas produkty są nowe i nieużywane oraz objęte 2-letnią gwarancją.

Gwarancja obejmuje:

  • wady materiałowe nie wynikające z nieprawidłowgo użytkowania oraz uszkodzeń mechanicznych
  • błędy oraz wady powstałe podczas obróbki granitu

Gwarancja nie obejmuje:

  • występowania porów oraz naturalnych zagłębień w kamieniu
  • nierównomiernego użylenia i przebarwień będących naturalną strukturą danego kamienia (skalenie, enklawy oraz nagromadzenia innych minerałów budująych granity)
  • wad powstałych w wyniku nie przestrzegania warunków użytkowania oraz pielęgnacji

Prawidłowe użytkowanie kamieni do pizzy

  • kamień najlepiej wkładać do pieca, który dopiero się rozgrzewa
  • czas nagrzewania granitu do osiągnięcia odpowiedniej temperatury (ok. 220 stopni) wynosi między 30 a 40 min.
  • po zakończonym pieczeniu kamienna płyta powinna spokojnie stygnąć - można ją po prostu zostawić w już wyłączonym piekarniku
  • po wystygnięciu (czas stygnięcia wynosi około 2h) przyschnięte resztki pizzy można usunąć zdrapując z kamienia

Kamienia do pizzy nie trzeba w żaden sposób przygotowywać czy też "hartować" przed pierwszym użyciem.

Czego nie robić z kamieniem do pizzy?

  • nie wkładać do rozgrzanego piekarnika bardzo zimnego kamienia
  • nie schładzać jeszcze gorącego kamienia zimną wodą - nagłe zmiany temperatury są dla granitu niekorzystne i mogą doprowadzić nawet do powstania naprężenia i tym samym pęknięcia produktu.

Czyszczenie

Czyszczenie kamienia po pieczeniu polega na usunięciu pozostałości, które przykleiły się do jego powierzchni zdrapując je za pomocą np. noża lub szpatułki. Następnie należy spłukać kamień pod bieżącą wodą. Ot i cała filozofia.

Po umyciu kamienia na jego powierzchni mogą pozostać odbarwienia. Jest to spowodowane jego naturalną nasiąkliwością i nie należy się tym przejmować ani próbować czyścić za pomocą środków chemicznych. Jeśli jednak miałoby to przeszkadzać to można pozostawić na kamieniu na cały dzień mokrą szmatkę - powinno to spowodować zblednięcie odbarwień. Jeśli cenią sobie Państwo nad wyraz walory estetyczne to lepszym wyborem od jasnego granitu będzie ciemny ponieważ jego struktura jest gęstsza i jest przez to mniej chłonny. Tym samym problem plam będzie znacznie mniejszy.

Konserwacja

Wszystkie kamienia do pieczenia pizzy, które są w naszej ofercie są całkowicie naturalne i nie poddane impregnacji. Granitów służących do pieczenia nie wolno impregnować. Dlatego w przypadku tego typu produktów nie ma konieczności przeprowadzania jakiejkolwiek konserwacji.

Płatność i dostawa

Dostawa

Wszystkie paczki wysyłane są GRATIS. Dostawę realizujemy za pomocą firmy kurierskiej DHL i sieci paczkomatów InPost.

Formy płatności

  • płatność elektroniczna (za pomocą przelewu internetowego lub karty w systemie PayU)
  • płatność tradycyjnym przelewem bankowym (przedpłata na rachunek bankowy)
  • płatność gotówką przy odbiorze (za pobraniem)
Dowiedz się więcej o dostawie i płatnościach
Zwrot i reklamacje

Zwrot produktów

Dokładamy wszelkich możliwych starań aby zdjęcia oferowanych przez nas produktów były jak najwyższej jakości oraz oddawały rzeczywisty wygląd produktów, a opisy tworzymy jak najbardziej szczegółowo. Jeśli jednak z jakichkolwiek powodów zamówiony przez Ciebie produkt po otrzymaniu okazał się nie spełniać Twoich oczekiwań to masz prawo do zwrócenia go nam przez okres 30 dni od daty odebrania paczki. Dowiedz się więcej o zwrotach

Reklamacje

Wysyłane przez nasz sklep produktu są nowe, nigdy nie były używane oraz objęte są 2-letnią gwarancją. Jeśli natomiast otrzymany produkt został uszkodzony podczas transportu, jest wybrakowany lub niezgodny z zamówieniem to masz prawo go reklamować. Dowiedz się więcej o reklamacjach

Produkt został dodany do koszyka. Zobacz koszyk
Opis

Jeśli wydaje Ci się, że przygotowanie prawdziwej, dobrze wypieczonej włoskiej pizzy w domowym piekarniku jest nierealne to my gwarantujemy, że jest to możliwe. Cała tajemnica tkwi w odpowiednim sprzęcie, który imituje warunki panujące w profesjonalnym piecu opalanym drewnem. Chodzi o kamień - granit do wypieku pizzy.

Dzięki tak niepozornemu produktowi i małym nakładom (bo czym jest niewielki kamień w porównaniu z dużym piecem) będziesz w stanie w końcu idealnie wypiec ciasto. Twoi najbliżsi i goście, którym zaserwujesz pizzę w iście włoskim stylu będą w szoku i pod wrażeniem Twoich kulinarnych umiejętności.

Mało tego, kolejna korzyść jest taka, że - pizza na kamieniu piecze się ekspresowo. Wystarczy tylko 5 min, dzięki temu przygotowanie większej ilości pizz podczas przyjęcia nie będzie stanowić już problemu.

Dodatkowo aby uprościć cały proces pieczenia proponujemy w zestawie bardzo poręczną i lekką łopatkę do pizzy, która ułatwi wkładanie i wyciąganie pizzy z piekarnika.

Wymiary:

  • Kamień: śr.35x2cm
  • Łopatka: 53x35x1,8cm

Dlaczego granit Rosa Beta (importowana aż z Włoch) jest najlepszym rozwiązaniem i co wyróżnia go na tle innych produktów do pieczenia np. szamotu?

  •     najlepsza akumulacja ciepła
  •     równomierne pieczenie
  •     jest gładki i łatwy do umycia
  •     nie pęka podczas nagrzewania
  •     odprowadza nadmiar wilgoci z ciasta
  •     jest antybakteryjny
  •     szybkoschnący

Jak używać kamienia? Jest to prostsze niż mogłoby się wydawać i sprowadza się do:

  •     nagrzania kamienia wraz z piekarnikiem - ok. 30 min
  •     wsunięcia na niego ciasta za pomocą łopatki
  •     krótkiego pieczenia - ok. 5 min

Po zakończeniu pieczenia, jak kamień już ostygnie (trwa to około 2 godzin) zdrapujemy przyschnięte resztki i myjemy go tylko za pomocą wody.

Kamień do pieczenia pizzy to niewielka inwestycja na długie lata, która dostarczy wiele przyjemności nie tylko Tobie, ale również Twoim bliskim. Oprócz pizzy, na kamieniu można piec bułki, chleb, ciabatę oraz wiele innych ciast.

Gwarancja i użytkowanie

Gwarancja

Wszystkie oferowane przez nas produkty są nowe i nieużywane oraz objęte 2-letnią gwarancją.

Gwarancja obejmuje:

  • wady materiałowe nie wynikające z nieprawidłowgo użytkowania oraz uszkodzeń mechanicznych
  • błędy oraz wady powstałe podczas obróbki granitu

Gwarancja nie obejmuje:

  • występowania porów oraz naturalnych zagłębień w kamieniu
  • nierównomiernego użylenia i przebarwień będących naturalną strukturą danego kamienia (skalenie, enklawy oraz nagromadzenia innych minerałów budująych granity)
  • wad powstałych w wyniku nie przestrzegania warunków użytkowania oraz pielęgnacji

Prawidłowe użytkowanie kamieni do pizzy

  • kamień najlepiej wkładać do pieca, który dopiero się rozgrzewa
  • czas nagrzewania granitu do osiągnięcia odpowiedniej temperatury (ok. 220 stopni) wynosi między 30 a 40 min.
  • po zakończonym pieczeniu kamienna płyta powinna spokojnie stygnąć - można ją po prostu zostawić w już wyłączonym piekarniku
  • po wystygnięciu (czas stygnięcia wynosi około 2h) przyschnięte resztki pizzy można usunąć zdrapując z kamienia

Kamienia do pizzy nie trzeba w żaden sposób przygotowywać czy też "hartować" przed pierwszym użyciem.

Czego nie robić z kamieniem do pizzy?

  • nie wkładać do rozgrzanego piekarnika bardzo zimnego kamienia
  • nie schładzać jeszcze gorącego kamienia zimną wodą - nagłe zmiany temperatury są dla granitu niekorzystne i mogą doprowadzić nawet do powstania naprężenia i tym samym pęknięcia produktu.

Czyszczenie

Czyszczenie kamienia po pieczeniu polega na usunięciu pozostałości, które przykleiły się do jego powierzchni zdrapując je za pomocą np. noża lub szpatułki. Następnie należy spłukać kamień pod bieżącą wodą. Ot i cała filozofia.

Po umyciu kamienia na jego powierzchni mogą pozostać odbarwienia. Jest to spowodowane jego naturalną nasiąkliwością i nie należy się tym przejmować ani próbować czyścić za pomocą środków chemicznych. Jeśli jednak miałoby to przeszkadzać to można pozostawić na kamieniu na cały dzień mokrą szmatkę - powinno to spowodować zblednięcie odbarwień. Jeśli cenią sobie Państwo nad wyraz walory estetyczne to lepszym wyborem od jasnego granitu będzie ciemny ponieważ jego struktura jest gęstsza i jest przez to mniej chłonny. Tym samym problem plam będzie znacznie mniejszy.

Konserwacja

Wszystkie kamienia do pieczenia pizzy, które są w naszej ofercie są całkowicie naturalne i nie poddane impregnacji. Granitów służących do pieczenia nie wolno impregnować. Dlatego w przypadku tego typu produktów nie ma konieczności przeprowadzania jakiejkolwiek konserwacji.

Płatność i dostawa

Dostawa

Wszystkie paczki wysyłane są GRATIS. Dostawę realizujemy za pomocą firmy kurierskiej DHL i sieci paczkomatów InPost.

Formy płatności

  • płatność elektroniczna (za pomocą przelewu internetowego lub karty w systemie PayU)
  • płatność tradycyjnym przelewem bankowym (przedpłata na rachunek bankowy)
  • płatność gotówką przy odbiorze (za pobraniem)
Dowiedz się więcej o dostawie i płatnościach
Zwrot i reklamacje

Zwrot produktów

Dokładamy wszelkich możliwych starań aby zdjęcia oferowanych przez nas produktów były jak najwyższej jakości oraz oddawały rzeczywisty wygląd produktów, a opisy tworzymy jak najbardziej szczegółowo. Jeśli jednak z jakichkolwiek powodów zamówiony przez Ciebie produkt po otrzymaniu okazał się nie spełniać Twoich oczekiwań to masz prawo do zwrócenia go nam przez okres 30 dni od daty odebrania paczki. Dowiedz się więcej o zwrotach

Reklamacje

Wysyłane przez nasz sklep produktu są nowe, nigdy nie były używane oraz objęte są 2-letnią gwarancją. Jeśli natomiast otrzymany produkt został uszkodzony podczas transportu, jest wybrakowany lub niezgodny z zamówieniem to masz prawo go reklamować. Dowiedz się więcej o reklamacjach

Pozostałe produkty w tej kategorii