Kamień do pieczenia pizzy + łopatka. Kwadratowy granit Impala.

Stan:
Nowy

Ten produkt nie występuje już w magazynie

149,00 zł brutto
Wymiary:
kamień: 35x35x2 cm, łopatka: 53x35 cm
Waga:
kamień: 7 kg, łopatka: 0,5 kg
Materiał:
Granit i drewno
Typ:
Granit typu Impala
Kolor:
Czarny, Grafit
Kraj pochodzenia:
RPA
Powierzchnia:
Polerowana, gładka
Opis

Jeśli do tej pory wypieczenie ciasta na wzór tego z włoskiej restauracji było nieosiągalne to nasz produkt - kamień do pizzy całkowicie to odmieni. Dzieje się tak z dwóch powodów - granit idealnie akumuluje ciepło i oddaje je całą powierzchnią. Tym samym imituje warunki pieczenia takie jak we wnętrzu pieca opalanego drewnem.

Tak niewielka inwestycja zamieni nasz domowy piekarnik w prawdziwy piec do pizzy i pozwoli nam w końcu uzyskać idealnie wypieczone ciasto. Ponad to, czas pieczenia ulegnie znacznemu skróceniu - 5min i pizza gotowa. Zrobienie większej ilości pizzy podczas przyjęcia nie będzie żadnym problemem.

Dodatkowo, aby uprościć cały proces pieczenia proponujemy w zestawie bardzo poręczną i lekką łopatkę do pizzy, która ułatwi wkładanie i wyciąganie pizzy z piekarnika. Łopatka jest niezastąpiona szczególnie podczas wsuwania jeszcze surowego ciasta na rozgrzany już kamień. Wystarczy posypać ją mąką i pizza zsunie się swobodnie.

Wymiary:

  • Kamień: 35x35x2cm
  • Łopatka: 53x35x1,8cm

Dlaczego granit Impala (wydobywany aż w RPA) jest najlepszym rozwiązaniem i co wyróżnia go na tle konkurencyjnych produktów do pieczenia np. kamieni szamotowych?

  • najlepiej gromadzi ciepło
  • równomierne je oddaje
  • dzięki polerowanej strukturze łatwo się go czyści
  • jest odporny na pękanie
  • odprowadza nadmiar wilgoci z ciasta
  • jest sterylny
  • schnie bardzo szybko

Jak używać kamienia? Są 3 proste kroki, które sprowadzają się do:

  • nagrzania kamienia przez 30 min (piekarnik ustawiony na 220-250 stopni)
  • umieszczenia ciasta na rozgrzanym kamieniu (najlepiej za pomocą drewnianej łopatki)
  • szybkiego pieczenia przez 5 do 7 min

Po zakończeniu pieczenia, jak kamień już ostygnie (trwa to około 2 godzin) zdrapujemy zaschnięte resztki i spłukujemy granit wodą.

Proponowany przez nas kamień został wykonany w najbardziej optymalnych rozmiarach, ale jeśli z jakiegoś powodu potrzebujesz innego wymiaru płyty to wystarczy, że do nas napiszesz, a my przygotujemy kamień wg wytycznych.

Higiena drewnianej łopaty:
  1. Łopatę należy myć tylko i wyłącznie ręcznie
  2. Unikać długiego kontaktu z wodą (nie moczyć w wodzie!)
  3. Po umyciu wytrzeć do sucha
  4. Nie myć w zmywarce
  5. Łopatę nie traktować jako podstawkę pod gorące naczynie 
Gwarancja i użytkowanie

Gwarancja

Wszystkie oferowane przez nas produkty są nowe i nieużywane oraz objęte 2-letnią gwarancją.

Gwarancja obejmuje:

  • wady materiałowe nie wynikające z nieprawidłowgo użytkowania oraz uszkodzeń mechanicznych
  • błędy oraz wady powstałe podczas obróbki granitu

Gwarancja nie obejmuje:

  • występowania porów oraz naturalnych zagłębień w kamieniu
  • nierównomiernego użylenia i przebarwień będących naturalną strukturą danego kamienia (skalenie, enklawy oraz nagromadzenia innych minerałów budująych granity)
  • wad powstałych w wyniku nie przestrzegania warunków użytkowania oraz pielęgnacji

Prawidłowe użytkowanie kamieni do pizzy

  • kamień najlepiej wkładać do pieca, który dopiero się rozgrzewa
  • czas nagrzewania granitu do osiągnięcia odpowiedniej temperatury (ok. 220 stopni) wynosi między 30 a 40 min.
  • po zakończonym pieczeniu kamienna płyta powinna spokojnie stygnąć - można ją po prostu zostawić w już wyłączonym piekarniku
  • po wystygnięciu (czas stygnięcia wynosi około 2h) przyschnięte resztki pizzy można usunąć zdrapując z kamienia

Kamienia do pizzy nie trzeba w żaden sposób przygotowywać czy też "hartować" przed pierwszym użyciem.

Czego nie robić z kamieniem do pizzy?

  • nie wkładać do rozgrzanego piekarnika bardzo zimnego kamienia
  • nie schładzać jeszcze gorącego kamienia zimną wodą - nagłe zmiany temperatury są dla granitu niekorzystne i mogą doprowadzić nawet do powstania naprężenia i tym samym pęknięcia produktu.

Czyszczenie

Czyszczenie kamienia po pieczeniu polega na usunięciu pozostałości, które przykleiły się do jego powierzchni zdrapując je za pomocą np. noża lub szpatułki. Następnie należy spłukać kamień pod bieżącą wodą. Ot i cała filozofia.

Po umyciu kamienia na jego powierzchni mogą pozostać odbarwienia. Jest to spowodowane jego naturalną nasiąkliwością i nie należy się tym przejmować ani próbować czyścić za pomocą środków chemicznych. Jeśli jednak miałoby to przeszkadzać to można pozostawić na kamieniu na cały dzień mokrą szmatkę - powinno to spowodować zblednięcie odbarwień. Jeśli cenią sobie Państwo nad wyraz walory estetyczne to lepszym wyborem od jasnego granitu będzie ciemny ponieważ jego struktura jest gęstsza i jest przez to mniej chłonny. Tym samym problem plam będzie znacznie mniejszy.

Konserwacja

Wszystkie kamienia do pieczenia pizzy, które są w naszej ofercie są całkowicie naturalne i nie poddane impregnacji. Granitów służących do pieczenia nie wolno impregnować. Dlatego w przypadku tego typu produktów nie ma konieczności przeprowadzania jakiejkolwiek konserwacji.

Płatność i dostawa

Dostawa

Wszystkie paczki wysyłane są GRATIS. Dostawę realizujemy za pomocą firmy kurierskiej DHL i sieci paczkomatów InPost.

Formy płatności

  • płatność elektroniczna (za pomocą przelewu internetowego lub karty w systemie PayU)
  • płatność tradycyjnym przelewem bankowym (przedpłata na rachunek bankowy)
  • płatność gotówką przy odbiorze (za pobraniem)
Dowiedz się więcej o dostawie i płatnościach
Zwrot i reklamacje

Zwrot produktów

Dokładamy wszelkich możliwych starań aby zdjęcia oferowanych przez nas produktów były jak najwyższej jakości oraz oddawały rzeczywisty wygląd produktów, a opisy tworzymy jak najbardziej szczegółowo. Jeśli jednak z jakichkolwiek powodów zamówiony przez Ciebie produkt po otrzymaniu okazał się nie spełniać Twoich oczekiwań to masz prawo do zwrócenia go nam przez okres 30 dni od daty odebrania paczki. Dowiedz się więcej o zwrotach

Reklamacje

Wysyłane przez nasz sklep produktu są nowe, nigdy nie były używane oraz objęte są 2-letnią gwarancją. Jeśli natomiast otrzymany produkt został uszkodzony podczas transportu, jest wybrakowany lub niezgodny z zamówieniem to masz prawo go reklamować. Dowiedz się więcej o reklamacjach

Produkt został dodany do koszyka. Zobacz koszyk
Opis

Jeśli do tej pory wypieczenie ciasta na wzór tego z włoskiej restauracji było nieosiągalne to nasz produkt - kamień do pizzy całkowicie to odmieni. Dzieje się tak z dwóch powodów - granit idealnie akumuluje ciepło i oddaje je całą powierzchnią. Tym samym imituje warunki pieczenia takie jak we wnętrzu pieca opalanego drewnem.

Tak niewielka inwestycja zamieni nasz domowy piekarnik w prawdziwy piec do pizzy i pozwoli nam w końcu uzyskać idealnie wypieczone ciasto. Ponad to, czas pieczenia ulegnie znacznemu skróceniu - 5min i pizza gotowa. Zrobienie większej ilości pizzy podczas przyjęcia nie będzie żadnym problemem.

Dodatkowo, aby uprościć cały proces pieczenia proponujemy w zestawie bardzo poręczną i lekką łopatkę do pizzy, która ułatwi wkładanie i wyciąganie pizzy z piekarnika. Łopatka jest niezastąpiona szczególnie podczas wsuwania jeszcze surowego ciasta na rozgrzany już kamień. Wystarczy posypać ją mąką i pizza zsunie się swobodnie.

Wymiary:

  • Kamień: 35x35x2cm
  • Łopatka: 53x35x1,8cm

Dlaczego granit Impala (wydobywany aż w RPA) jest najlepszym rozwiązaniem i co wyróżnia go na tle konkurencyjnych produktów do pieczenia np. kamieni szamotowych?

  • najlepiej gromadzi ciepło
  • równomierne je oddaje
  • dzięki polerowanej strukturze łatwo się go czyści
  • jest odporny na pękanie
  • odprowadza nadmiar wilgoci z ciasta
  • jest sterylny
  • schnie bardzo szybko

Jak używać kamienia? Są 3 proste kroki, które sprowadzają się do:

  • nagrzania kamienia przez 30 min (piekarnik ustawiony na 220-250 stopni)
  • umieszczenia ciasta na rozgrzanym kamieniu (najlepiej za pomocą drewnianej łopatki)
  • szybkiego pieczenia przez 5 do 7 min

Po zakończeniu pieczenia, jak kamień już ostygnie (trwa to około 2 godzin) zdrapujemy zaschnięte resztki i spłukujemy granit wodą.

Proponowany przez nas kamień został wykonany w najbardziej optymalnych rozmiarach, ale jeśli z jakiegoś powodu potrzebujesz innego wymiaru płyty to wystarczy, że do nas napiszesz, a my przygotujemy kamień wg wytycznych.

Higiena drewnianej łopaty:
  1. Łopatę należy myć tylko i wyłącznie ręcznie
  2. Unikać długiego kontaktu z wodą (nie moczyć w wodzie!)
  3. Po umyciu wytrzeć do sucha
  4. Nie myć w zmywarce
  5. Łopatę nie traktować jako podstawkę pod gorące naczynie 
Gwarancja i użytkowanie

Gwarancja

Wszystkie oferowane przez nas produkty są nowe i nieużywane oraz objęte 2-letnią gwarancją.

Gwarancja obejmuje:

  • wady materiałowe nie wynikające z nieprawidłowgo użytkowania oraz uszkodzeń mechanicznych
  • błędy oraz wady powstałe podczas obróbki granitu

Gwarancja nie obejmuje:

  • występowania porów oraz naturalnych zagłębień w kamieniu
  • nierównomiernego użylenia i przebarwień będących naturalną strukturą danego kamienia (skalenie, enklawy oraz nagromadzenia innych minerałów budująych granity)
  • wad powstałych w wyniku nie przestrzegania warunków użytkowania oraz pielęgnacji

Prawidłowe użytkowanie kamieni do pizzy

  • kamień najlepiej wkładać do pieca, który dopiero się rozgrzewa
  • czas nagrzewania granitu do osiągnięcia odpowiedniej temperatury (ok. 220 stopni) wynosi między 30 a 40 min.
  • po zakończonym pieczeniu kamienna płyta powinna spokojnie stygnąć - można ją po prostu zostawić w już wyłączonym piekarniku
  • po wystygnięciu (czas stygnięcia wynosi około 2h) przyschnięte resztki pizzy można usunąć zdrapując z kamienia

Kamienia do pizzy nie trzeba w żaden sposób przygotowywać czy też "hartować" przed pierwszym użyciem.

Czego nie robić z kamieniem do pizzy?

  • nie wkładać do rozgrzanego piekarnika bardzo zimnego kamienia
  • nie schładzać jeszcze gorącego kamienia zimną wodą - nagłe zmiany temperatury są dla granitu niekorzystne i mogą doprowadzić nawet do powstania naprężenia i tym samym pęknięcia produktu.

Czyszczenie

Czyszczenie kamienia po pieczeniu polega na usunięciu pozostałości, które przykleiły się do jego powierzchni zdrapując je za pomocą np. noża lub szpatułki. Następnie należy spłukać kamień pod bieżącą wodą. Ot i cała filozofia.

Po umyciu kamienia na jego powierzchni mogą pozostać odbarwienia. Jest to spowodowane jego naturalną nasiąkliwością i nie należy się tym przejmować ani próbować czyścić za pomocą środków chemicznych. Jeśli jednak miałoby to przeszkadzać to można pozostawić na kamieniu na cały dzień mokrą szmatkę - powinno to spowodować zblednięcie odbarwień. Jeśli cenią sobie Państwo nad wyraz walory estetyczne to lepszym wyborem od jasnego granitu będzie ciemny ponieważ jego struktura jest gęstsza i jest przez to mniej chłonny. Tym samym problem plam będzie znacznie mniejszy.

Konserwacja

Wszystkie kamienia do pieczenia pizzy, które są w naszej ofercie są całkowicie naturalne i nie poddane impregnacji. Granitów służących do pieczenia nie wolno impregnować. Dlatego w przypadku tego typu produktów nie ma konieczności przeprowadzania jakiejkolwiek konserwacji.

Płatność i dostawa

Dostawa

Wszystkie paczki wysyłane są GRATIS. Dostawę realizujemy za pomocą firmy kurierskiej DHL i sieci paczkomatów InPost.

Formy płatności

  • płatność elektroniczna (za pomocą przelewu internetowego lub karty w systemie PayU)
  • płatność tradycyjnym przelewem bankowym (przedpłata na rachunek bankowy)
  • płatność gotówką przy odbiorze (za pobraniem)
Dowiedz się więcej o dostawie i płatnościach
Zwrot i reklamacje

Zwrot produktów

Dokładamy wszelkich możliwych starań aby zdjęcia oferowanych przez nas produktów były jak najwyższej jakości oraz oddawały rzeczywisty wygląd produktów, a opisy tworzymy jak najbardziej szczegółowo. Jeśli jednak z jakichkolwiek powodów zamówiony przez Ciebie produkt po otrzymaniu okazał się nie spełniać Twoich oczekiwań to masz prawo do zwrócenia go nam przez okres 30 dni od daty odebrania paczki. Dowiedz się więcej o zwrotach

Reklamacje

Wysyłane przez nasz sklep produktu są nowe, nigdy nie były używane oraz objęte są 2-letnią gwarancją. Jeśli natomiast otrzymany produkt został uszkodzony podczas transportu, jest wybrakowany lub niezgodny z zamówieniem to masz prawo go reklamować. Dowiedz się więcej o reklamacjach

Pozostałe produkty w tej kategorii

  • 129,00 zł

    Kamień - granit, który zamieni Twój domowy piekarnik w profesjonalny piec i sprawi, że w końcu upieczesz prawdziwą włoską pizze. Granit najlepiej akumuluje ciepło, piecze ekspresowo i jest odporny na pękanie. Optymalne wymiary - średnica 35cm, grubość 2cm. Powierzchnia jest polerowana dzięki czemu czyszczenie...

    Zobacz produkt
  • 119,00 zł

    Kamień do pizzy to produkt, dzięki któremu będziesz w stanie upiec pizzę rodem z włoskiej restauracji w domowych warunkach. Dzięki idealnej akumulacji ciepła granit pozwala na osiągnięcie warunków pieczenia takich, jakie panują w profesjonalnym piecu opalanym drewnem. Bardzo szybko i równomiernie piecze. Wystarczy...

    Zobacz produkt
  • 65,00 zł

    Poręczna łopatka do pizzy wykonana z ładnego i trwałego drewna bukowego. Wymiary: 53x35 cm, grubość 1,8cm zwężająca się do 2mm.

    Zobacz produkt
  • 189,00 zł

    Kamień + łopatka czyli wszystko co niezbędne, aby w końcu uzyskać pizzę rodem z włoskiej restauracji w domowych warunkach. Granit dzięki świetnej akumulacji ciepła potrafi imitować w piekarniku warunki, takie jakie występują w profesjonalnych piecach do wypieku pizzy. Wystarczy nagrzać kamień przez około 30 min po...

    Zobacz produkt
  • 189,00 zł

    Problem z upieczeniem dobrej pizzy we włoskim stylu w domowych warunkach tkwi nie w braku umiejętności, a braku odpowiedniego sprzętu. Rozwiązaniem jest kamień do pieczenia pizzy - granit. Granit doskonale akumuluje ciepło i dzięki temu tworzy warunki wypieku jakie panują w piecu szamotowym. Dodatkowo jest bardzo...

    Zobacz produkt